Dread AddictionInformatie dreadlocks

Wassen dreadlock extensions

Er bestaat nog steeds een vooroordeel over dreadlocks en dread extensions. Is het niet onverzorgd? Kun je je haar wel wassen ? Jazeker !

Wij adviseren om je Dread extensions maximaal eenmaal per week te wassen. Dit doe je op een iets andere manier dan als je geen extensions in hebt, maar uiteraard net zo verzorgd en fris!

Als je bij ons in de salon bent, leggen wij je dit stap voor stap uit.

Dread extensions dun haar / haaraandoening

Dread extensions kunnen zeker in dun haar gezet worden. Het enige verschil is dat we de verdeling van de dreads er anders inzetten dan bij een vol hoofd met haar. Hierdoor kan het zijn dat je wat minder dreads nodig hebt, maar wel evengoed een mooi voller kapsel krijgt. We kijken altijd in overleg met jou wat de mogelijkheden zijn.

Haaruitval

Er wordt over het algemeen gedacht dat het dragen van dreadlocks of dread extensions haaruitval veroorzaakt. Dit is niet het geval. Je verliest ongeveer 80-100 haren per dag. Normaal borstel je deze uit je haar of vallen ze uit je  hoofdhuid. Dit is uiteraard een natuurlijk proces. Dit proces gaat door terwijl je jouw dread extensions of dreadlocks draagt. De haren blijven nu alleen  in de dread extension of dreadlock zitten.

Als de extensions er dus na 2 a 2,5 maand uit worden gehaald zullen er uit elke vlechtje wat losse haren komen. Weet dat jouw haarcyclus ondertussen door zal gaan met groeien.

Draagtijd dread extensions

Na ongeveer 2,5 a 3 maanden heb je een flinke uitgroei van je eigen haar. Laat je dreads echt niet langer dan 3 maanden zitten, want dan zal jouw eigen haar van zichzelf gaan ‘dreaden’ als je je Synthetische Dreads er niet uit haalt. De kans is dan aanwezig dat het heel erg gaat klitten.

Het goede nieuws is dat je je dreads steeds opnieuw in kunt laten zetten, Na het uithalen kun je de dreads wassen in een sopje met lauw water of zelfs in de wasmachine op 30 graden wassen.

Onze dreads gaan zeer lang mee dus kun je ze nog heel vaak dragen als je bovenstaande in acht neemt.

Beschadigen dread extensions jouw haar?

Nee ! Absoluut niet. Het geeft jouw haar juist de nodige rust en is dus een beschermende haarstijl.

Rust door weinig tot geen stylingproducten zoals gel, wax, haarlak te gebruiken. Of een föhn of stijltang die je haar kunnen beschadigen.

Dreadlocks kiezen

In ons afsprakenmenu vind je bij het kiezen van de set die je wilt al wat informatie. Daarnaast hebben we ook wat voorbeelden daarbij en natuurlijk ook in portfolio.

Uiteraarc kunnen we je helpen met kleuradvies. Neem hiervoor contact op via whatsapp of mail naar ingo@dread-addiction.nl.

Stuur ons een aantal foto’s mee van je eigen haar kleur.
Als je zelf al weet welke kleur(en) je wilt gaan dragen dan is dat natuurlijk ook goed.

Naar de Salon

Was jouw eigen haar nog even goed voordat je je dreadlock Extensions gaat inzetten. Gebruik liever geen anti klit shampoo of conditioner. Dit maakt je haar erg zacht wat ervoor kan zorgen dat je je dread extensions minder strak kunt inzetten en ze hierdoor sneller uitzakken.

Het is fijn als je haar nog nat is bij het inzetten van je Synthetische Dreadlock Extensions, dus je hoeft je haar niet perse droog te föhnen.

Dreads eruit halen

Het beste is om hiervoor een  tornmesje te gebruiken, zodat je niet in aanraking hoeft te komen met jouw eigen haar. Hiermee snijd je makkelijk het elastiekje door waarmee de vlecht is vastgezet.

Wanneer je je Dread Extensions gaat uithalen, is het verstandig om dit vakje voor vakje te doen. Het beste is om  dreads eerst uit te halen en daarna je haar uit te kammen. Dit voorkomt dat je eigen haar één grote klit wordt.

Zo kam je ook a, het losse haar er eerst uit.Hierna kun je beginnen met  wassen van je haar. Genieten !